Любимият парфюм издава характера ви

Любимият парфюм издава характера ви

Любимият ви парфюм издава вашият характер

Свежите, цитрусови и флорални тонове - най-много подхождат на хора с общителен, смел характер, умеещи да рискуват, обичащи веселието и шума, гледащи на живота оптимистично.
Такива парфюми са: Diorissimo на Christian Dior, Very Irresistible Sensual на Givenchy,  О de Lancome на Lancome, Cristalle на Chanel, Mania на Armani.

Класическите парфюми от ориенталски тип –  прилягат на потайни и малко усамотени жени, индивидуалистки, за които са важни вътрешният покой и хармонията. Такива парфюми са: Opium на Yves Saint LaurentAngel Innocence на Thierry Mugler, Birmane на Van Cleef & Arpels.

Флорално-алдехидните аромати - се харесват на чувствителните и склонни към романтични преживявания натури, които обичат домашния уют и мразят пресметливостта. Такива парфюми са: Anais Anais на Cacharel, White Linen на Estee Lauder, Fuji на Guy Laroche, Eternity на Calvin Klein.

Източните аромати с мускусни и алдехидни нотки – подхождат на импулсивни, жизнерадостни, но лесно раними хора, бурно реагиращи на случващото се и стремящи се да получат удоволствие от живота. Такива парфюми са: Dioressense на Christian Dior, Venezia на Laura Biagiotti.

Сладките флорални и ориенталски аромати -  подхождат на хора, които не обичат суетата и бързането, избягват конфликтите и имат слабост към скъпите вещи. Такива парфюми са: Coco на Chanel, Donna на Trussardi, Dalissime на Salvador Dali, Ultraviolet на Paco Rabanne, Alchimie на Rochas.

Шипровите и флорални аромати с оттенъци на мъх – прилягат на уверените в себе си, силни жени, знаещи какво искат от живота, енергични, общителни, склонни да не размишляват над миналото. Такива парфюми са: Miss Dior и Dune на Christian Dior, Mon Parfum на Paloma Picasso, Obsession на Calvin KleinL’Eau d’Issey на Issey MiyakeEnvy на Gucci.

Сдържаните алдехидни и алдехидно-флорални аромати - дами, които успяват да поддържат добро вътрешно равновесие, не допускат други хора твърде близко до себе си, предпочитат да държат чувствата си под контрол и се стремят към определено положение и признание в обществото. Такива парфюми са: Chanel №5 на Chanel, Beautiful на Estee Lauder, Escape на Calvin Klein, Theorema на Fendi, Allure на Chanel.


Тази класификация разбира се, е  условна и далеч не всяка жена, дори разпознавайки себе си в някое от психологическите описания, ще се съгласи да избере някой от предложените аромати. Настроението, душевното състояние и даже отделни черти от характера се променят под въздействието на различни обстоятелства, а заедно с тях - и отношението към ароматите. Възможно е любимият парфюм не винаги да предизвиква познатите приятни емоции, а понякога дори да провокира раздразнение.