Продукти за марка: CHLOE

Chloé е френска модна къща, основана от дизайнерката Габи Агъон през 1952 година. Тя е родена в Египет и притежава тъмна хубост и бохемски дух. През 1945 година се мести в Париж и няколко години по-късно основава Chloé. Агъон е известна с това, че измисля и въвежда модната фраза и понятието "prêt-à-porter", което означава „готово за носене”. Обратно на скованите, официални и направени по мярка облекла, които дизайнерите от висшата мода предлагат през 50-те, Chloé предпочита да създава леки, удобни, еластични дрехи от луксозни материи, предназначени да се продават директно от витрината. По това време това е революционна идея в модата, която се превръща в дълготраен мотив в модната индустрия.


Първият парфюм на Chloé, носещ нейното име - Chloé за жени, е лансиран през 1975 година и е класически женствен. Chloé Narcisse е по-сладникава смес за 1990-та. Компанията е запазила съвременния вариант с лансирането на новата версия на Chloé през 2008 година, която е създадена за млади жени с модерен вкус. Chloé предлага парфюми и съвместно с Coty.


Към момента в колекция от парфюми Chloé присъстват над 20 аромата, като най-ранният е от 1975 година. Парфюмите на Chloé са създадени със съдействието на парфюмеристите Betty Busse, Clement Gavarry, Carlos Benaim, Amandine Marie, Michel Almairac, Nathalie Lorson, IFF, Anne Flipo, Louise Turner, Domitille Bertier, Alienor Massenet и Nathalie Gracia-Cetto

за страница
Показване на 1 - 12 от 16 продукта
Показване на 1 - 12 от 16 продукта