Продукти за марка: DAVIDOFF

Davidoff е швейцарска фирма за тютюневи изделия, основана от Хенри Давидов и семейството му в началото на 20-ти век. Първият им магазин отваря врати в Женева през 1912 година. Синът на Хенри – Зино Давидов, прекарва 20-те години на 20 век в Централна и Южна Америка, където се учи на търговия с тютюн. През 1929 година той се завръща при семейството си и използва натрупаните знания и умения, за да отвори специален магазин за пури през 1930 година. Първият семеен магазин е продаден през 1970 година, но Зино Давидов си остава носител на марката до смъртта си през 1984 година.


Марката разширява дейността си с парфюми, кожени изделия и аксесоари през 80-те год. Първият парфюм на компанията е Davidoff for Men от 1984г. Марката постига значителен успех с лансирането на Cool Water, един от първите парфюми в ароматната морска група, която става често имитирана от други мъжки парфюмени линии през следващото десетилетие. Davidoff продължава да предлага аромати за мъже и жени заедно с Coty.


До момента в колекция от парфюми Davidoff присъстват над 55 аромата, като най-ранният е от 1984 година. Парфюмите на Davidoff са създадени със съдействието на парфюмеристите Антоан Лие, Пиер Бюрдон, Натали Лорсон, Филип Бюсетон, Беатрис Пике и много други.

за страница
Показване на 1 - 12 от 28 продукта
Показване на 1 - 12 от 28 продукта